Potpisani ugovori o sufinanciranju za projekt “Smartwather” i “Povećanje energetske učinkovitosti vodoopskrbnih postrojenja/objekata”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je dana 10. srpnja 2023. godine na svečanoj ceremoniji uručilo ugovor za projekt „Smartwater.

U skladu s uvjetima Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je KOMUNALNO-m d.o.o. i  IZVOR- u PLOČE d.o.o. sufinanciranje provedbe Projekta “Smartwater” bespovratnim sredstvima koja potječu iz Mehanizma za oporavak i otpornost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 303.459,64 € od čega 273.113,66 € bespovratnih sredstava. KOMUNALNO-m d.o.o. odobreno je ukupno 101.799,50 € prihvatljivih troškova od čega 91.619,54 € bespovratnih sredstava.

Ovo je drugi projekt na koji je odobren KOMUNALNO-m d.o.o. sa istog javnog poziva. U siječnju 2023. godine ministarstvo je odobrilo projektni prijedlog “Povećanje energetske učinkovitosti vodoopskrbnih postrojenja/objekata” u cjelokupnom iznosu troškova 110.906,50 € odnosno 90% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. Projekt je, također, prijavljen u partnerstvu sa IZVOR-om d.o.o.

Projektom je predviđena izrada idejnog i glavnog projekta fotonaponskog sustava za napajanje CS Banja, Vrgorac i Dragljane, izrada glavnog projekta za energetsku obnovu vodoopskrbnih objekata: CS Vrgorac, Kozica, Rašćane i Župa, te izrada tehničke dokumentacije za optimizaciju rada crpki unutar CS Vrgorac, Kozica, Rašćane i Župa.

Skip to content