Važna obavijest

Velika količina kiše koja je u proteklim danima pala na širem Vrgorskom području, uzrokovala je nagli dotok podzemnih voda što je prouzrokovalo zamućenje vode na izvorištima Banja i Butina, iznad propisanih vrijednosti.

Naime, uređaji za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samim izvorištima Banja i Butina, pokazali su vrijednosti mutnoće iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme (poslijepodnevni sati), nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži.

Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže još uvijek ne pokazuju vrijednosti mutnoće koja je iznad maksimalno dopuštenih vrijednosti. S obzirom na najavljeni nastavak kiše i povećanu vrijednost mutnoće na izvorištima, Komunalno d.o.o. na temelju dosadašnje prakse, iskustva i preporuke NZJZ preporučuje koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni.

Skip to content